گزارش هفتگی بازار جهانی فولاد (هفته 46 سال ۲۰۲۲)

سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد در چین  به روند بهبود هفته های اخیر ادامه داد و با بیش از 4 دلار بهبود نسبت به هفته قبل به بالای 98 دلار هر تن خشک سی اف آر رسید. چشم انداز بازار مثبت شده و فعالان بازار امیدوارند دولت چین محدودیت های کرونایی را علی رغم افزایش آمار ابتلا کمتر کند و بسته های محرک اقتصادی بیشتری برای حمایت از بازار مسکن اعلام کند تا روند رشد اقتصادی آن بیش از این مختل نشود.

قراضه
فولاد ایران:  هفته گذشته در بازار واردات قراضه در ترکیه متوسط قیمت قراضه سنگین 80-20  نزولی بوده از 344 دلار تا 336 دلار هم کاهش یافت ولی پایان هفته با مقاومت عرضه کننده ها  و معامله ای برای قراضه امریکا در قیمت بالاتر، متوسط قیمت بازار هم بهبود یافته به كمتر از 340 دلار هر تن سی اف آر بازگشت.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نیز افت داشته از 313 دلار به 294 دلار هر تن فوب رسید. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز با 10 دلار افت به 368 دلار هر تن سی اف آر رسید.

بیلت
فولاد ایران:  هفته گذشته میلادی متوسط قیمت بیلت صادراتی سی آی اس حدود 475 دلار هر تن فوب دریای سیاه بود که تا 15 دلار کاهش قیمت داشت. در بازار واردات چین بیلت تا 10 دلار بهبود هفتگی داشته به 452.5  دلار هر تن سی اف آر رسید. در بازار داخلی چین نیز قیمت بیلت تا 8 دلار بهبود داشته 500 دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز قیمت بیلت 5 دلار رشد داشته به 515 دلار هر تن سی اف آر رسید.
بیلت صادراتی ایران نیز از 463 دلار به 449 دلار هر تن فوب کاهش داشت.
بیلت در بازار ایران

 

 

تحلیل هفته
فولاد ایران: روند امیدواری به بهبود بازار چین کم رنگ شده چون بیماری کرونا با کاهش محدودیت ها در حال اوج گرفتن است. شمش و ضایعات نیز در بازار جهانی با افت قیمت 10 تا 20 دلاری روبرو شد. قیمت نفت نیز همچنان در محدوده 90 دلار بازی می کند. چشم انداز بازار جهانی ثابت است و اگر در چین اتفاق خاصی نیفتد روال تا پایان سال میلادی همین است.


در بازار ایران همه چیز به آرامش جامعه گره خورده، دولت سعی می کند نرخ ارز را مهار کند طلا می فروشد و اوراق ارزی. اینها نشانه های احتمال افزایش نرخ ارز هم هست.

ولی تنش ها بازار را نگران کرده بسیاری از تعهدات تجار در چهار ماه آخر سال است دستورات بانک مرکزی مبنی بر بسته شدن حساب بدهکاران هم نگرانی از فروش های مدت دار را افزایش داده چرا که اگر یک نفر چک برگشتی داشته باشد تمام حسابهایش بسته می شود. در حالیکه ممکن است در حساب های دیگر پول کافی برای تسویه تعهدش داشته باشد این امر با توجه به مشکل ساتنا و جابجایی پول بسیار خطرناک است. مشاهده شده فرد وجه چک را از یک حساب متعلق به خودش به حساب دیگرش واریز کرده اما به دلیل توقف اینترنت پول به حساب ننشسته و چک برگه خورده تا چک پاس نشود تمام حسابها متوقف می ماند!! حالا صاحب چک برگه خورده چه باید بکند؟ این مساله به سهام دارها و ضامنین هم گسترش یافته. به همین دلیل بازار نسبت به انجام معامله غیر نقد حساس شده با توجه به بسته بودن تسهیلات بانک ها و محدودیت شدید پول این تصمیمات سخت گیرانه بدتر بازار را متوقف خواهد کرد. دولت با این برنامه می خواهد اطمینان به بازگشت تعهدات را به بازار برگرداند ولی این مساله بیشتر ریشه در رفتار خود دولت دارد که به تعهداتش عمل نکرده یا نمی کند. یک نمونه آن برنامه جدید واگذاری طرح های نیمه تمام دولت به طلب کارها از دولت است. در هر حال دولت در شرایطی که تحریم ها گسترده تر می شود و در داخل با مسایل زیادی روبروست کمربندها را هم سفت تر می کند. نتیجه این روند رکود بیشتر است. بازار با توجه به جمیع این مسایل بسیار نگران است و محتاط شده برآیند آن افت شدید معاملات و کاهش قیمت ها در کوتاه مدت است. این کاهش قیمت بسیار نگران کننده است بخصوص در بخش فولاد که نیاز به اعتماد و گردش کار بالا دارد. در هفته های گذشته صادرات به عراق تشدید شده افزایش نرخ ارز در ایران و بالا رفتن درآمد نفتی در عراق دلایل اصلی این روند بوده اما به همان نسبت قیمت محصولات ایران در آن کشور کاهش یافته است. با ادامه این روند بازار عراق به زودی کساد خواهد شد. تنها موردی که می تواند روی قیمت ها اثر افزایشی داشته باشد قطع گاز تولید کنندگان آهن اسفنجی است که با توجه به رکود بازار تاثیر آن معلوم نیست.

 

منبع: پایگاه خبری فولاد ایران

 

دسته‌بندی: